Следвайте ни

Почиващите в родни курорти трудно ще гласуват

viber icon

Избирателите, които почиват в родни курорти имат по- малък шанс да гласуват от нашенците, живеещи в чужбина на 11 юли. Теоретичната възможност да се гласува по време на ваканция у нас през отпускарския юли, практически е трудно осъществима.

Ако сте на почивка в Созопол например, е необходимо до 26 юни да имате настояща адресна регистрации от собственика на хотела или къщата за гости, в които отсядате. След като се върнете у дома е необходимо да  си направите отново настояща регистрация, за да не се окаже, че на следващ избори не  сте в списъка,  обясни председателят на РИК- Хасково Добромир Якимов.

Вероятно много избиратели, които  почиват в деня на вота, няма да гласуват.

Облекчения има за трудно подвижните хора, които гласуват в подвижни кутии.  Те няма да подават куп документи, необходимо е само заявление, което може да бъде и електронно, обясни още Якимов.

464 са избирателните секции в Хасковска област. От тях 347 са с машини, а в 117  избирателите  ще гласуват само с бюлетини, тъй като са под 300. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?