Следвайте ни

Изринаха над 2 тона боклуци в местността Чешмите

viber icon

Местността Чешмите край язовир "Клокотница", е изчистена. Екипите на "Екопрогрес" в продължение на няколко дни работиха на мястото за отдих, съобщиха от кметството в Хасково.

Работниците изнесли над 2 тона отпадъци. Главно торбички, хартии, стъклени шишета, кенчета от бира, остатъци от храна и съдове за еднократна употреба. ​Всичко това било изхвърлено върху зелените поляни, между масите, където се хранят и веселят компаниите, в храстите наоколо, включително и върху някогашното игрище и детския кът.

Освен от боклуците, оставени тук от последните компании, мястото за пикник е изчистено и от треви и храсти, от сухи клони и издънки на дърветата. Игрището е заравнено и окосено, зелените площи също. В началото на местността Чешмите са поставени и контейнери за смет.

От местната администрация изразиха надежда , че хората, които тази седмица ще отидат на Чешмите, ще оценят усилията й за чиста и приветлива среда и ще изхвърлят отпадъците в контейнерите, а не там където се хранят и почиват. 

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?