Следвайте ни

Почетните граждани на Хасково: Градът става все по-красив

viber icon

„Хасково става все по-красив, чист и привлекателен за живеене град“, заявиха почетни граждани на града при срещата си с кмета Добри Беливанов.

11 почетни граждани присъстваха на втората по рода си коледна среща с градоначалника. Поканени бяха Пюзант Касабян, д-р Кирил Кокаличев, Али Мехмедов, Боян Боев, Снежана Гарабед, д-р Ирина Караманова, Красимир Захариев, Дойчо Кръстев, Господин Братанов, свещеникът Атоний Енев и Димо Костов.

 Почетните граждани изразиха радостта си, че Хасково се споменава повече напоследък във връзка с постиженията на друг почетни гражданин на града тенисиста Григор Димитров и футболния треньор Станимир Стоилов. Според тях в Хасково има културен живот на много добро ниво и адмирираха възстановяването на Народния оркестър на общината, който е третият общински оркестър след Духовия и Камерния.

Почетните граждани коментираха и проблема с липсата на квалифицирана работна ръка, те се обединиха около мнението, че държавата трябва да създаде законови условия образованите млади хора да остават в родината си. Те се интересуваха от проблема с урана в питейната вода. Кметът уточни, че вече се изграждат осем дублиращи кладенеца, предстои изграждането на два тръбопровода. Средствата за това са отпуснати целево от Министерски съвет.

 Добри Беливанов направи кратък отчет за работата на общината през 2017 година. Той каза, че общината е стабилна финансово, към момента приходите превишават планираните, няма плащания които да не могат да се обслужат. Освен това вървят по план ремонтите на блокове по НПЕЕМЖ, напълно готови са 44 други 28 са в различен етап от ремонтните дейности.  Отворени бяха ценовите оферти на 130 фирми кандидатстващи за ремонта на други 11 блока. Предстои обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонтите в още 12 жилищни сгради.

Пред приключване е ремонта на осем сгради на детски градини по Оперативна програма „ Региони в растеж“, по същата програма вече приключи ремонта на две училища. Повече от един милион лева са изразходвани за асфалтиране на общински пътища към селата, за близо милион лева са ремонтирани улици в града. Пред завършване е строителството на моста за село Любеново, който е бил замразен повече от 25 години.

Почетните граждани одобриха идеята за изграждането на парк в парцела до ДНА. Кметът им пожела весели празници и успешна 2018 година и им подари календар на общината и бутилка вино. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?