25

„Почетен знак на Хасково“ за д-р Янчо Делчев

Изтъкнатият хасковски лекар д-р Янчо Делчев получи отличието „Почетен знак на Хасково“ на церемония по повод празника на града. То му бе присъдено с Решение на Общинския съвет и днес бе връчено от председателя  Таня Захариева.

 Д-р Янчо Стефанов Делчев е акушер-гинеколог с над 30 г. стаж. Той работи в София, но както самият призна „сърцето му е в родния град“. Д-р Делчев е началник на Гинекологично отделение в МБАЛ „Доверие“ в София. Участва в множество дарителски кампании, а през 2010 г. е удостоен с наградата „Благодеятел на годината“. От 1995 г. и до днес поддържа амбулаторна практика и оказва специализирана медицинска помощ в Хасково. 

„Добрите лекари дават здраве, съвети и надежда. Добрите лекари трябва да застанат понякога между смъртта и пациента, за да си го вземат обратно. Добрите лекари трябва да бъдат и  добри хора“, каза в благодарственото си слово д-р Янчо Делчев. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев поздрави д-р Делчев за признанието, което получава от хората от Хасково. „Днес е светъл ден за всички. Пожелавам на всеки от Вас най-вече здраве, късмет в начинанията Ви и благоденствие в семействата Ви. Минахме през много трудности през последните години. Вероятно ни предстоят и още нелеки моменти. Но знам, че заедно можем да ги преодолеем, за да продължим да градим нашия красив град. Днес дължим благодарност на всички, които са допринесли Хасково да бъде динамичен и приветлив. Нека Божията Майка Света Богородица закриля всеки от Вас и Вашите семейства.“ С тези думи кметът на Хасково присъстващите на церемонията общински съветници, почетни граждани на Хасково, близки и приятели на  Хасково“ д-р Делчев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?