Следвайте ни

Почетен плакет за Александър Милушев в навечерието на 24 май 

viber icon

Почетен плакет по повод неговата 65 годишнина получи от областния управител Минко Ангелов секретарят на читалище „Заря-1858“ Александър Милушев.  Почетното отличие заедно с поздравителен адресму бяха връчени в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Александър Милушев започва професионалния си път преди 42 г. Той има редица национални и международни награди като солист на Представителен танцов ансамбъл „Китна Тракия“ и художествен ръководител на Танцов ансамбъл „Зорница“ към читалище „Заря-1858“. Милушев е лауреат и носител на златни медали от републиканския фестивал за художествена самодейност неведнъж. Името му се свързва с фолклорния събор „Китна Тракия пее и танцува“ и националния конкурс-фестивал на старата градска песен “С песните на Ари“, където е член на журито. Част от състава е и на журито на международния фестивал „Вълшебен свят“. Той е член на Висшия съвет на Съюза на народните читалища в България и председател на Областния читалищен съвет.

Това е едно признание за дългата му работа и успехите му в областта на културата в региона и в страната и затова, че съумява да съхранява българската духовност и традиции, каза областният управител. 

„Приемам тази награда като награда за всички читалищни дейци, които работят на територията на област Хасково и пазят духа на традициите. Наградата е стимул за нас, че вървим по верния път за прослава на културата и идентичността на българите“, сподели Александър Милушев.

Вече почти две десетилетия той е секретар на „Заря-1858“.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?