Следвайте ни

Почетен плакет получи Кирил Сарджев за 60 г. "Китна Тракия"

viber icon

Заместник- областният управител на Хасково Мартин Узунов връчи най-високото отличие „Почетен плакет на областния управител на област Хасково“ на председателя на Тракийско дружество “Георги Сапунаров“ Кирил Сарджев. Поводът е 60 години от създаването на ансамбъл “Китна Тракия“.

Мартин Узунов поздрави Кирил Сарджев за приноса на ансамбъла към културата на област Хасково и страната, като му връчи и поздравителен адрес от областния управител инж. Минко Ангелов.  На срещата бе поканена и Анета Георгиева, която е секретар на НЧ “Тракия 2008“.

Ансамбълът е създаден през 1960 г. към тракийската организация в Хасково с диригент Здравко Иванов и хореограф Тодор Стоянов. Има три формации- танцов състав, певчески хор и оркестър. През годините са работили с редица изтъкнати композитори и хореографии, а изпълненията им са представени в над 45 държави от Европа, Азия и Америка. Неведнъж ансамбълът е ставал лауреат на нашите и чужди конкурси и фестивали. Носител е на званието „Представителен“ от 1979 г. и орден “Св. Св. Кирил и Методий “- първа степен. От 1990 г. ансамбълът е изцяло на издръжката на Тракийско дружество “Георги Сапунаров“, а от 2008 г. е към структурите на НЧ “Тракия 2008“.

60 години от създаването на ПАНПТ “Китна Тракия“ ще бъдат отбелязани с концерт тази вечер от 18:30 ч. в читалище “Заря“. Сред официалните гости ще бъде Борислав Димитров, генерален консул  на Република България в Одрин, Турция.

 

 

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?