Следвайте ни

По видеовръзка: И ПАС остави в ареста получател за дрога за 20 млн. 

viber icon

И Пловдивският апелативен съд остави в ареста турския гражданин, заловен като получател на 288 кг  хероин, внесен контрабандно от ирански тираджия. 

Хасковският окръжен съд отказа да промени мярката за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия, който обжалва определението в Апелативен съд – Пловдив. 

Случаят с огромното количестно дрога е от 14 април м.г. Тогава на ГКПП „Капитан Андреево“ в камион с иранска регистрация бяха 288.380 кг хероин за над 20 мил. лева. Полицията установила получателя на товара - турския гражданин С.Й., който е привлечен като обвиняем. Шофьорът е освободен преди време срещу парична гаранция от Окръжна прокуратура – Хасково.

Престъплението,  в които е обвинен С.Й. е, че като помагач в съучастие с друго лице, е съпричастен  в контрабанда на изключително голямо количество наркотици. Деянието е тежко по смисъла на Наказателния кодекс и за същото престъпление законодателят предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години и глоба от 200 000 лева до 300 000 лева.

Апелативните магистрати прецениха, че са налице изискуемите от закона предпоставки за оставане в сила на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо турския гражданин.. Остава опасността при по-лека мярка за неотклонение  С.Й. да се укрие, тъй като е чужд гражданин, няма адрес в България, а предвид тежестта на наказанието, той може да се опита да напусне страната. 

Заседанието по делото се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която  бяха съдебният състав, прокурорът, служебният защитник и преводачът.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?