Следвайте ни

По мозайките в "Армира" играли пиеси, редили маси и столове

viber icon

Не за пръв път посетители ходят по мозайките в античната вила „Армира“. През годините върху тях са провеждани срещи, поетични конкурси, поставяни са маси и столове. Това става ясно от снимки, направени през 2017 и 2018 г., публикувани от сайта „За истината“, който посочва, че са на Иван Атанасов от “Сакар нюз“.

На снимката от  2017 г. кметът на Ивайловград Диана Овчарова е заснета заедно с още петима участници в поетична вечер, седнали на столове, поставени направо върху мозайките, датирани към IV в.  Друга от 2018 г. е запечатала моменти от спектакъла „Камъче в мозайката на Европа“, изигран също направо върху мозайките. 

Преди дни снимки на сватбари, ходещи по мозайките, вместо на стъклените пътеки, скандализира Фейсбук, а прокуратурата започна проверка. От Общината конфузно обясниха, че хората били там заради дистанцията, която трябва да се спазва и признаха, че има нарушаване на правилата. Даже започнаха автопроверка. Такава заявиха и от Министерството на културата. Вчера marica.bg изпрати запитване колко са направените проверки през годините, как се опазва това наследство и какъв е контролът. Все още очакваме отговорите. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

KОЧА

KОЧА

06.11.2020 | 18:11

Простият си е прост без значение от коя партия е.

Отговори
2 0
Булюн Коб

Булюн Коб

06.11.2020 | 07:54

Георги Ангелов, водещ в БНТ, културтрегер и разпознавам протестър, и той там...

Отговори
0 0
варвари

варвари

04.11.2020 | 19:52

Очакваме някой да понесе отговорност - кметицата например. Стига с тази байганьовщина. Сещате се от коя партия е, нали?

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?