Следвайте ни

По 7 програми на ЕС за над 18 млн. лв. ще работи община Хасково

viber icon

По 7 програми с европейско финансиране ще работи община Хасково през т.г.. Общата сума по проектите, които ще бъдат изпълнени или пък са преходни, е над 18 млн. лв., съобщиха от кметството.

По оперативната програма „Региони в растеж“ проектите са пет. Сред тях е рехабилитацията и реконструкцията на подхода към символа на Хасково - монумента на Св. Богородица с Младенеца, за близо 1,3 млн. лева. Други мащабни дейности са строителството на социални жилища и санирането на сградата на областната администрация.

Два проекта, свързани с подкрепата на деца по ОП „Развитие на човешките ресурси“, ще бъдат финансирани с над 2,6 млн. лева. Близо млн. лв. ще бъдат вложени и в купуването на електробуси за обществения транспорт по ОП "Околна среда".

Два проекта ще бъдат изпълнени по трансграничната програма „Интеррег V-A Гърция-България“. Ще се реализира и енергиен проект за подмяната на уличното осветление в областния център - за над 800 хил. лв.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?