Следвайте ни

Платформа в интернет помага на хората с увреждания в Хасковска област

viber icon

Платформа в интернет помага на хора с увреждания при жизнената им изява и реализация. Тя е създадена от  Гърция и България, съобщи в Хасково Розалина Гьобеклиева, която е.от Агенцията за европейска интеграция 

"Постарахме се да създадем инструментариум, който да подкрепи опитите за социално предприемачество на тази обществена прослойка", ​коментира Гьобеклиева. Освен за насърчаване, платформата дава възможности и за създаване на партньорски мрежи и ноу-хау. Фокусът е социалното агропредприемачество на хора в трансграничния регион.

"Държавата трябва да изработи механизми за директно възлагане на стопански дейности на организации и хора с физически затруднения", подчерта още Розалина Гьобеклиева.

Сред успешните примери е Социално-поклонническата кооперация. От две години тя се занимава с поклоннически туризъм и организиране на спортни дейности на открито. "Липсата на социални контакти и възможности за реализация са главните проблеми на хората с увреждания", сподели ​служителката в кооперацията Яна Петрова.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?