Следвайте ни

Плащаме за "синя зона" в Хасково през телефона от днес

viber icon

Нови безкасови начини за плащане на "синя зона" в Хасково са в сила от днес, съобщи кметът Станислав Дечев. Въвеждането на интелигентна система за алтернативни на паричните канали за осъществяване на услугата е плод на няколкомесечна работа, уточни още градоначалникът.

Заплащане се извършва със SMS на номер 1338. Другият е приложението MOBZZO за Андроид и за Ейпъл, в което може да бъде регистрирана банкова карта, от която да се осъществи транзакция. До Нова година е предвиден преходен период, в който ще бъде запазена възможността и за плащане в брой на инкасатор. ​Кметът допълни, че се подобрява и услугата за заплащане на паркирането в "синя зона" чрез сега съществуващите паркоавтомати.

Хартиеният билет се заменя с електронен. Електронен става и стикерът за абонамент за зоната. Цената остава един лев за час престой.

"Инвестиция в новата система досега е около 20 000 лева", ​коментира управителят на общинското дружество "Тролейбусен транспорт" Албен Манджуков, което е оператор на услугата. В прилагането на нововъведенията са ангажирани 11 души персонал. Според предвижданията ​тази система ще доведе до увеличаване на приходите от зоната.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Чичо

Чичо

01.12.2020 | 14:19

А може ли със SMS да има безплатен паркинг? Колко работещи ще отидат на борсата и от там ма улицата.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?