Следвайте ни

Пламен Панчев: Хасково е все по- привлекателен за инвеститори 

viber icon

Хасково става все по- привлекателен район, за последните 2 г. инвеститорите, проявили интерес са 20-на, каза изпълнителният директор на Тракия икономическа зона Пламен Панчев. Той бе сред гостите на традиционния за Трифон Зарезан форум на ХТПП, който събра бизнесмени и дипломати. 

Неприемливо е бизнесът на плаща  ток на цена по- висока от тази, на която страната ни изнася, коментира председателят на БТПП Цветан Симеонов. Темата за високата цена на тока за бизнеса бе сред коментираните на срещата, както и присъединяването на страната ни към Евро зоната. Преди дни от БТПП изразиха становище, че страната ни е готова да бъде включена в преговорния процес по присъединяването към ERM II и ЕЗ.

Днес председателят на ХТПП Янчо Янев посрещна  посланиците на Южна Африка, Китай, Ирландия, Пакистан, Казахстан, Палестина и др. Дойдоха  зам.-кметът на Одрин Ертурал Танрикулу и консулът ни там Атанас Димов, както и много други гости. 

Форумът на ХТПП е място за контакти и разговори. Той продължи с дегустация на  вина и храни от местни производители. Утре гостите ще зарежат лозите в Стамболово. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Анонимен

Анонимен

15.02.2020 | 12:58

Помаците изкупуват всичко в България - земи, къщи, апартаменти и сие. Пари??

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?