Следвайте ни

Пламен Герасимов разказва в Любимец за “Пътят на буквите”

viber icon
ЛЮБИМЕЦ, Марица

Пламен Герасимов, продуцент и оператор на документалния филм „Пътят на буквите“, ще гостува в Любимец по повод общобългарския празник Първи ноември – Ден на народните будители. Срещата, организирана от общината и НЧ „Братолюбие-1884“ ще е в петък, 28 октомври, от 15 часа. След това ще бъде прожектиран филмът, който е създаден през 2015 г. и разказва за живота на Светите братя Кирил и Методий и създаването на славянската азбука.
Лентата е замислена по повод 1200-годишнината от рождението на Методий, по-големия брат от двамата създатели на славянската азбука, и търси отражението в днешния ден на сътвореното от тях преди повече от 11 века. Целта на авторите му е да разчупят догматично отстояваните разбирания и да разкажат по нов начин една уж позната стара история, която всички славяни в Европа тълкуват по свой начин.
Кой е Методий – помощник и сподвижник на своя по-малък брат Константин-Кирил или истинският покръстител на всички славяни? Отговорите на този и други въпроси дава филмът „Пътят на буквите“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?