25

Питат бизнеса колко ще струва разширяването на „К. Андреево“

Агенция „Митници“ обяви покана за пазарни консултации с фирми за изчисляване на прогнозната стойност за предстоящото разширяване на ГКПП „Капитан Андреево“. Предложенията за проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор на реконструкция на сгради и съоръжения в зоната на контрол на пункта се приемат до 6 януари 2023 г. Общият срок за изпълнение на поръчката е по предложение на участника, но не повече от 180 календарни дни, става ясно от обявлението .

Целта е пунктът да се разшири с още 2  траета, за да се увеличи пропусквателната му способност, така че да намалеят опашките. През 2013-2015 г. на пункта бе извършена цялостна реконструкция, включваща строителство и дострояване на сгради, съоръжения и навеси. През годините поетапно са изграждани допълнителни съоръжения, както на вход, така и на изход, за увеличаване на пропускателната способност на пункта. Направеното тогава обаче днес не отговаря на новите условия и прогнозите за увеличаване на трафика. 

Предтои да се изграждат нови помещения и реконструкция на съществуващите и на входа и на изхода, на 10 трасета за измерване товарни превозни средства, 10 съществуващи автомобилни везни за измерван, нови кабини за контрол и много съоръжения като видеонаблюдеие, система за разпознаване на регистрационни.  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?