Следвайте ни

„Петьофи“ учи онлайн, школата в Димитровград- не

viber icon

Учениците от прогимназиален етап в хасковското  ОУ "Шандор Петьофи" преминават на онлайн обучение с разрешение от образователния министър, съобщиха от Областния щаб. Децата ще учат в електронна среда утре и в петък поради заболяване на педагогически персонал.

Решението идва само часове, след като Община Димитровград поиска учениците от 5. до 12. клас да учат електронно. Те обаче, без гимназистите,  утре ще са на училище, защото Щабът, заседавал онлайн, не е разгледал предложението на администрацията на Иво Димов.

Оказа се, че втората ковид вълна създава повече хаос от първата, а уж трябваше да сме подготвени. Пример са ежедневните заседания на областния щаб, който  като че ли мери с различен аршин и на парче. Да, ситуацията е динамична, но мерките трябва да бъдат твърди и решителни, както и да засягат всички, за да имат ефект. Защото децата от „Петьофи“ може да са онлайн половин ден, ама след това са по площадките и спортните клубове. Същото важи и за педагогическия персонал, контактувал с болни.  Трябва ли да се разболее персоналът и в останалите училища, че да минат онлайн. Какво става с родители на карантинирани деца, да ходят ли на работа или не? Ами обратното положение? Не знам, защото не съм специалист. Но този въпрос, както и много други, си задават учители, родители и те трябва да получат отговори.  

Вчера бе съобщено, че всяко училище ще може само да решава как да продължи годината? Не е ли това просто прехвърляне на отговорност, защото директорите нито са специалисти по ковид, нито са част от Щаба- областен и национален, нито борбата с вируса може да се води на парче. Хайде да видим дали утрешното заседание ще даде отговорите. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?