Петиция срещу Хелоуин, травмирал децата

От Хелоуин печели бизнесът, предлагащ стоки и услуги за „празника”, но губят нашите деца, се казва във фейсбук протест

Петиция срещу Хелоуин тръгна из Фейсбук. В нея се обяснява, че  неправославният празник ”излага децата на риск от емоционални травми, увеличава агресията, тревожността и депресията у подрастващите”.

„През последните години наблюдаваме все по-агресивно натрапване на Хелоуин в българските детски градини и училища. Това се случва с активното участие на учители и възпитатели в организирането на различни дейности. Вместо в училище да бъдат само информирани за „празника” Хелоуин, подрастващите са предизвикани да го преживяват лично през всички сетива! Децата рисуват страшни образи, обличат се като духове и вампири, изработват атрибути на смъртта и т.н.  

От Хелоуин печели бизнесът, предлагащ стоки и услуги за „празника”, но губят нашите деца. Хелоуин вън от българските училища”, се приканва още в петицията.

Учители посрещнаха изненадани  фейсбук петицията. Едва ли в някое училище, още по- малко в детска градина, се организира празник Хелоун и се приканват децата да обличат с костюми,  коментираха начални учители. В интернет пространството се случват всякакви неща, включително и измислени проблеми, каквито не  съществуват, допълниха още те.Факт е, че в по- големите класове Хелоуин се радва за изключителен интерес, обаче.

Според реакциите на петицията в социалната мрежа, противниците на Хелоуин са повече от хората, които го отбелязват дори и само заради маскарада. Всяка година с наближаването на 31 октомври , когато се отбелязва Вси Светии, различни  религиозни организации у нас се сещат да напомнят за себе си, са част от коментарите.  Много родителите пък предлагат децата да изработват кукерски маски, за да научат повече на българските традиции, вместо да се включват в истерията по католическия празник.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?