Следвайте ни

Пет приказки за всеки първолак в Димитровград 

viber icon

Подаръци ще получат 355 -е първокласника от община Димитровград за първия си учебен ден. Комплексът за всеки от тях включва книгата на вълшебника на българското слово Валери Петров “Пет приказки”, забавна учебна програма, рамка за снимка от първия учебен ден и значка.

Инициативата всяко дете да получи книжка за първия учебен ден е на кмета на общината Иво Димов и се реализира за осма поредна година. На вътрешната страна на всяка книжка има специално обръщение от кмета към малките ученици. 

“Пет приказки" от Валери Петров принадлежат едновременно на детската класика, на образователния канон и на домашната библиотека с любими препрочитани книги. Доказателство за изключителната популярност на "Бяла приказка", "Копче за сън", "Меко казано", "В лунната стая" и "Пук" са многото техни издания във високи тиражи, включването им в читанки и в препоръчителни списъци за извънкласно четене, емпирични изследвания. Петте приказки са превърнати в мюзикъли и с голям успех се играят пред детска публика. Тези приказни повествования увличат читателя в едно цветно и раздвижено пространство, в което емоциите съжителстват с разума, доброто - със злото, свободата - със задължението, играта и шегата - със сериозното и строгото. Изборът на книгата не е случаен. Тази година, на 22 април се навършиха 100 години от рождението на Валери Петров. 

“Тази книга за теб е, мило дете,  

най-послушно от всички дечица.  

В нея има пет приказки -  

по една за петте пръста на твойта ръчица".  

Валери Петров 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?