112

Пешеходци масово пресичат безотговорно, 41 глобени за месец в Хасковска област

Глобени за неправилно пресичане през т.м. са 41 пешеходци от региона. Това съобщи днес началникът на „Пътен контрол“ в „Пътна полиция“ към ОДМВР-Хасково старши инспектор Стефан Димитров. 

Заради зачестилите случаи на произшествия с пешеходци – 8 случая с един загинал, днес стартира и тематична полицейска акция.

От началото на ноември до последния му ден 7 шофьори са санкционирани за неосигуряване  на предимство на пресичащи на пешеходни пътеки. Глобата за това нарушение е 100 лв. и отнемане на 10 контролни точки. Глобите за безотговорно пресичащите пешеходци са от 20 до 30 лв..

„Апелирам за отговорност и към пешеходците, и шофьорите. Нека всички те бъдат по- внимателни на пътя. Първите нека да пресичат само през обозначените за целта места, а водачите на МПС да са особено внимателни в районите с детски градини и училища“, апелира Стефан Димитров.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Николай Присадов

Николай Присадов

01.12.2023 | 08:13

Жителите на Хасково са късметлии че имат такава полиция! Пожелавам на пловдивчани от новата 2024 и в Пловдив да има такава полиция! Да глобява както неправилно пресичащите пешедци, така и шофьорите на неправилно спрелите и паркирани автомобили.

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?