Следвайте ни

Пенсионерските и социалните клубове в Хасково пред затваряне заради COVID-19

Крайно време е общинските болници да приемат пациентите си с положителни проби, коментира кметът Станислав Дечев

viber icon

Да бъдат затворени за посещения пенсионерските и социалните клубове в Хасково до 30 ноември т.г. Такава е една от допълнителните 3 мерки, които общинската комисия за борба с коронавируса предлага за съгласуване и одобрение пред Областния кризисен щаб.

"Предлагаме също така допустимото разстояние за човек в дискотеки и барове да се разшири от 1 на 2.5 кв. м. Разстоянието между масите на зеленчуковия пазар да е 1.5 м, там задължително да се носят маски и движението на посетителите да е еднопосочно", сподели кметът на Хасково Станислав Дечев, който изрази надежда, че тези допълнения ще бъдат одобрени и за територията на целия регион.

Градоначалникът на Хасково заяви, че е време всички общински болници в областта да поемат пациентите си с положителни проби на COVID-19. "Искам гаранции, че в МБАЛ-Хасково ще има места за жителите на нашата община", допълни Дечев. Той допълни, че в момента в тукашната болница има 35 заети места и се създавали 15 нови.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?