Следвайте ни

Пенсионерки хвърлят хилядарки на измамници в Харманли

viber icon

Жертви на телефонни измамници станаха две възрастни жени от Харманли, съобщиха от ОДМВР-Хасково. Пенсионерките били ужилени по схемата, че уж ще съдействат на полицията за залавянето на опасни престъпници. 

По-миналия ден в 16.10 часа  75-годишна жена се обадила в районното и съобщила, че 2 часа по-рано била подведена от мним криминалист. Непознатият й обяснил, че той и "колегите" му следят бандити, които ще се свържат веднага след края на разговора им. "Ще ти поискат пари, дай им ги, ние ги наблюдаваме и ще ги арестуваме, когато вземат банкнотите", гласели инструкциите.

Последвало заплашително обаждане и друг непознат заявил на старицата, че ако иска да не и се случи нещо лошо, тя трябва да изхвърли през терасата си всички пари, с които разполага. Така пенсионерката пуснала от балкона си на улица "Христо Ботев" торбичка с 2300 лева и 600 долара. 

По същата схема вчера "изгоряла" и 76-годишна харманлийка. Тя била принудена да остави 1000 лева на паркинг в жилищния квартал "Тракия".

Работата по образуваните досъдебни производства продължават. От полицията за пореден път призоваха възрастните хора да не се подвеждат. "​При никакви ​обстоятелства не звъним на хората по телефоните им, за да им искаме съдействие по този начин", коментираха от ОДМВР.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Няма. Пари

Няма. Пари

23.11.2020 | 11:47

Нямали пари тези ДЪРТАЦИ ...ДАЖЕ И ДОЛАРИ ХВЪРЛЯТ. Ама на внуците не дават.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?