Следвайте ни

Пенсионерка възпя соца, вдъхновена от пръскането срещу бълхи в Хасково

viber icon

Вдъхновена от пръскането срещу насекоми днес в Хасково пенсионерка отбеляза ІХ септември с песен от времето на социализма, желязната завеса и студената война. "Въшки, бълхи, дървеници - вий на Чърчил и Труман сте войници", огласи в сопрано жената местен парк. "Да живеят, да живеят Сталин, Тито, Димитров и Шакир Махмудов Пашов", контрира я нейн връстник от отсрещната страна на алеята, явно несъгласен със станалото в България на тази дата преди 76 г.

Продължава обработването с препарати на тревни площи и обществени места в Хасково против бълхи, кърлежи и други насекоми, съобщиха от кметството.

Вече са напръскани централната градска част, някои от терените в парк "Ямача", подновява се обработката на парк "Кенана". В кварталите, освен зелените площи, се третират също детските площадки, местата за отдих и игра.

Пръскането започва рано сутрин. ​Обработените терени са обозначени с информационни табели. Препоръчителният карантинен срок е 24 часа. Действието на препарата е 28 дни.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Анонимен

Анонимен

09.09.2020 | 20:56

Парка, земята е на покойната Дора, (лежовката) преди 1944. Бог да я прости!

Отговори
0 0
Василев

Василев

09.09.2020 | 17:12

Честит празник на всички, които почитат този ден.Преди години се събирахме на една малка вила на Кенана.....,някои се поминаха,другите съдбата ни разпиля. Живот,но за истинските живи.Наздраве.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?