Следвайте ни

Павел Лилянов се сдоби с 5 обвинения след екшъна в събота

viber icon

СВИЛЕНГРАД, Цанка СЕМЕРДЖИЕВА
Районната прокуратура в Свиленград привлече като обвиняем Павел Лилянов. На 66-годишният бивш шеф на митницата , са повдигнати пет обвинения - за хулиганство с особена дързост, за закана за убийство спрямо две лица, за незаконно притежаване на огнестрелни оръжия и боеприпаси, за неспазване на правилата за боравене с огнестрелно оръжие, което води до опасност за живата и здравето на хората и за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице и по начини и средства, опасни за мнозина – престъпления по чл. 325 и по чл. 144 и по чл. 339 ал.1 и по чл. 338 ал. 1 и по чл.131 ал. 1 точки 4 и 9 от Наказателния кодекс.

Установено е , че на 22 октомври 2016 г., около 22 часа, в имот в Свиленград, до бивша жп спирка, обвиняемият е стрелял със законно притежаван ловен автомат, като произвел изстрели срещу прямо двама братя, съобщиха от прокуратурата. Те обитавали сграда в имота. В резултат на стрелбата двамата получили наранявания по долните крайници. След това Лилянов се прибрал в дома си, където бил задържан от служители на полицията. Извършено е претърсване и изземване в дома му, при което са открити огнестрелни оръжия, едно от които без разрешително за притежаване и боеприпаси, за част от които нямал разрешително. С постановление на наблюдаващия прокурор Лилянов е задържан за срок до 72 часа. Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград продължават действията по разследването.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?