Следвайте ни

Патрулки возят изписани от ковид отделенията в Хасково 

viber icon

3 коли на полицията в Хасково ще превозват изписани от ковид отделенията  пациенти, които са с отрицателен PCR тест. Така ще се разтоварят екипите на Спешната помощ, тъй като линейки возят изписаните до домовете им,съобщи областният управител д-р Стефка Здравкова след срещата с директори на болници. Само линейки ще возят изписани пациенти с положителен тест за коронавирус. 

От вчера област Хасково е в червената зона за заболеваемост с COVID-19. Със своя заповед  директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова задължава всички болници да увеличат с 25 на сто леглата са болни от вируса до края на седмицата. Така тези в хасковската болница трябва да станат 90 вместо сегашните 64.  В Свиленград трябва да са 38, в Димитровград- 26, а в Харманли -25.  Ако се наложи болници, като специализираната по рехабилитация в Любимец и тази в Тополовград, ще преустановят приема на пациенти и ще работят само за болни от вируса, каза още областният управител. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Василев

Василев

04.11.2020 | 17:23

То остана полицаите да вземат и да лекуват заболелите.Малко си работа имат.Нещо не ми харесва тая работа.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?