Следвайте ни

Патриоти и националисти с по- малко гласове от „Възраждане“ в Хасковско 

viber icon

Значителна част от партиите и коалициите, участвали на последните извънредни избори, са играли само за спорта, тъй като гласовете, които спечелиха са нищожни и дори не ги легитимират в политическото пространство. Това показват окончателните резултати на РИК- Хасково. 

Едва 61 са гласували в „Бригада“ в хасковска област. Партията е неизвестна, не води никаква кампания и едва ли е очаквала нещо повечe. С 10 гласа повече са спечелили „Партия на зелените“ и МИР, които играят на избори не за пръв път. Хората на Светльо Витков също правят  напразни опити вече години наред да имат депутати. В Хасковско  „Глас народен“  бе подкрепен от само 84 души.

Най- новата лява формация „Ляв съюз за чиста и свята република“, която е на бившия премиер Жан Виденов, има едва 285 гласа.  Въпреки че се явява на избори за пръв път, резултатът й е отчайващ. По- малко от техните обаче са гласовете за „Републиканци за България“, за които вот са дали 234-ма. Хората на Цветан Цветанов излизат за втори път на избори, но имат огромен опит от  времето, когато бяха част от ГЕРБ. Много зле е и Националното обединение на десницата, което получи подкрепа от едва 112 души. Това означава, че на следващи избори останалите десни едва ли ще опрат до тях.  

Има над какво да се замислят патриотите, на които обединението не помогна да влязат в този парламент. В по- предишното НС те имаха депутат и от Хасково, а сега спечелиха гласовете само на 1317 души. Нямаше да им е от помощ подкрепата на „Атака“, за която са гласували 399 избиратели.  Боде очите фактът, че хората, подкрепили патриотичната коалиция и националистите, са по- малко от гласувалите за „Възраждане“. Партията е изненада за областта със спечелени 2662 гласа. 1209 са хората, подкрепили Гражданска платформа Българско лято.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?