Следвайте ни

Патоанатомът  д-р Еленски: Не съм виждал такава смъртност

viber icon

За 33 години в моргата не съм виждал такава смъртност. Срещата с коронавируса на хора, които са над 70 г. е смъртоносна, виждам го. Това каза съдебният лекар д-р Христо Еленски, който е първият лекар в Хасковска област,  ваксиниран срещу COVID-19. Тази пандемия трябва да спре и да си върнем нормалния живот, не можем да живеем в страх. Ако брат ми имаше ваксина, може би щеше да е жив, каза още той, след като му поставена първата доза от ваксината днес сутринта. 

Нямаме друг избор, трябва да го направим. Разумните хора се ваксинират, допълни д-р Тодор Пандов, който бе вторият седнал на стола за ваксинация. 

Още  на 8 души от хасковската болница днес бе поставена ваксината. Утре ще бъдат ваксинирани още 10 души. Дозите, предоставени на РЗИ за първия етап, са 85.

150 души за хората от болницата, заявили желание да се ваксинират.  На фона на общата численост от 650 души не са много, но трябва да се има предвид, че много от лекарите и  персоналът в болницата вече се срещнаха с вируса,  дадохме и жертви, коментира директорът на болницата д-р Георги Гелов. Той каза, че това е началото на кампанията, която ще обхване лекари, хора от средния състав на болницата, след това възрастни, настанените в социални заведения. Целта е да се спре разпространението на вируса. Това ще намали значително натиска върху здравните заведения, който все още се усеща.

Колкото до коментарите в социалните мрежи, лекарите заявиха, че не им обръщат внимание.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Веска

Веска

28.12.2020 | 18:28

Тази на снимката до Еленски с очилата си е сложила маската като.....И с доста дебел ланец!

Отговори
2 0
Тодьо

Тодьо

28.12.2020 | 18:23

Пандов,ти къде се навираш м/у шамарите?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?