Следвайте ни

Паспортна служба ще работи и в неделя

viber icon

Паспортната служба в Хасково ще работи и в неделя, когато са изборите за европарламент, съобщиха от ОДМВР.

От 8.30 до 19​.30 часа ​от МВР ще издават валидни документи на онези, които са си загубили личната карта, за да може да упражнят правото си на вот.

Българските граждани, които нямат издадени лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, унищожени, повредени или с изтекъл срок, ще имат възможност да гласуват.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност.
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май 2019г. по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват, обясниха от ОД МВР.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо Лично да подадете искане в ОДМВР или в районните управления за дните 21 май 2019 г. до 25 май 2019 г. от 8,30 до 17 часа и на 26 май 2019г. от 8,30 до 19 часа.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко районно, СДВР и ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинска администрация. Документът от МВР се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено в изборния ден./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?