Следвайте ни

Паспортна служба отива в Минерални бани

viber icon

В полицейския участък в Минерални бани, ще бъде отворено изнесено работно място със служители от „Български документи за самоличност“ и „Пътна полиция“. В дните 26 май и 2 юни, служителите ще приемат заявления за лична карта, паспорт и свидетелство за правоуправление на МПС. След като документите са изготвени, те ще се връчват на място. За заплащане на услугите има осигурен Пос терминал, съобщиха от дирекцията  на полицията.

Припомняме на гражданите, че документи за самоличност могат да се подменят и преди изтичане на срока на валидност, това може да стане в предпочитано от тях звено на „БДС“, различно от постоянния им адрес във все още ненатоварените гишета. Гражданите, притежаващи електронен подпис, могат да се възползват и от електронните услуги на МВР.

За април на територията на областта са издадени 1131 лични карти, 478 паспорта и 626 свидетелства за правоуправление на МПС. До края на 2020 г. изтича срока на 29 813 лични карти, 24 496 паспорта и 20 047 шофьорски книжки.

От „Български документи за самоличност“ напомнят, че личните карти и свидетелства за правоуправление, които изтичат между 13 март и 31 октомври 2020 г. имат удължена валидност 6 месеца на територията на страната.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?