Следвайте ни

Първите ваксини срещу COVID-19 пристигнаха в Хасково

viber icon

Първите ваксини срещу коронавирус пристигнаха днес в Хасково с полицейски ескорт. 85-те дози се съхраняват в РЗИ при условия, зададени от производителя.

Ваксините са предназначени за медицте в областта. Те ще бъдат поставени на 28 и 29 декември, като всяка болница ще вземе заявените за деня дози.

От МБАЛ-Хасково са заявили 20 дози, които ще бъдат поставени в тези два дни, от МБАЛ в Свиленград и в Харманли по  25 дози и 15 от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково.

При доставянето на ваксините от Пловдив дойде и областният управител д-р Стефка Здравкова.

"Смятам, че е символично пристигането на ваксината точно на Стефановден. Както знаете, молитвите пред свети Стефан помагат за изцеление на душевните и телесните болки. Също така той е вразумявал невярващите и изпадналите в заблуда. Затова вярвам, че въпреки заблудите и фалшивите новини, ние като разумни хора ще се доверим на науката и ще направим информиран избор в името на собственото си и общественото здраве", коментира д-р Здравкова. Тя допълни, че всяко лечебно заведение само ще определи кой да бъде първият ваксиниран.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (2)

Пильо

Пильо

28.12.2020 | 10:12

Две лелки носят хладилна чанта .

Отговори
1 0
Коце

Коце

27.12.2020 | 15:31

Полицейски ескорт! Кому е необходимо?

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?