112
Следвайте ни

Партиите в Димитровград се разбраха за 90-те секционни комисии

viber icon

Представителите на партиите и коалициите в бившето вече 46-то Народно събрание се разбраха за определяне състава и ръководствата на членовете на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящия вот за президент и вицепрезидент ​и за народни представители. 

На проведените днес следобед консултации кметът на Димитровград Иво Димов и секретаря Венета Колева запознаха представителите на парламентарно представените партии с предложението за формиране на секционните избирателни комисии. На територията на общината броят на избирателните секции е 90. 

744 ще са членовете на СИК в община Димитровград ​за изборите на 14 ноември​.. Най-много - 181 места в тях ще има ПП "Има такъв народ", следвана от КП "ГЕРБ-СДС" със 175, Коалиция "БСП за България" - със 106 места. Коалиция "Демократична България-Обединение" ще имат 101 представители, ПП ДПС са с 91 и Коалиция "Изправи се Бг!Ние идваме!" ще разполагат с 90 места в секционните комисии.

Местата в ръководствата на СИК и за членовете им се разпределят по изчислителната процедура към методическите указания за определяне съставите на СИК, които са приложения към решение на ЦИК № 124-НС/26.05.2021г. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в СИК. Председателят, заместник-председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Съгласно решение на РИК - Хасково в община Димитровград 57 избирателни секции ще бъдат с по деветима членове и 33 избирателни секции с по 7.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?