Следвайте ни

Паркинг за 3000 тира ще става летище "Узунджово"

viber icon

Бившето военно летище "Узунджово" да стане паркинг за 3000 тира. Това поиска днес областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. "Този вариант се налага, за да бъде облекчен трафикът по магистрала магистрала "Марица" към граничния ни с Турция  пункт Капитан Андреево. Целта ни е да се намали рискът от тежки транспортни произшествия заради огромната опашка от камиони. Днес тя е 45 км", коментира Здравкова. Тя допълни, че идеята се стикова между няколко министерства.

Базата на на някогашния изтребителен полк в момента е собственост на община Хасково, след като имотът с отпаднала необходимост бе прехвърлен безвъзмездно от държавата на община Хасково.

"Там ще има възможност да доставим химически тоалетни и вода за шофьорите. Координираме действията си с ОДМВР и Областното пътно управление", допълни губернаторът.

"Идеята е не да върнем камионите от опашката, а идващите нови. Имаме готовност да отбиваме тировете от пътен възел "Крепост" и под конвой да ги отвеждаме до летището, където ще им осигурим и охрана. Там ще ни съдействат служителите на ТОЛ. При намаляване на трафика, отново под полицейски конвой, ще ескортираме поетапно камионите към магистралата и ГКПП Капитан Андреево", обясни шефът на ОДМВР старши комисар Ангел Цанков.

"Теренът на бившата авиобаза вече е огледан и пратихме техника, за да разчисти", каза и директорът на Областното пътно управление инж. Радостин Ламбрев

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?