25

„Паякът“ в Хасково поскъпва,  „Синята зона“ расте 

Синята зона в Хасково ще бъде разширена, а принудителното репатриране на автомобилите поскъпва. Това предвижда публикувана на сайта на Общинския съвет докладна преди да бъде внесена за разглеждане на заседание (вижте я тук).

Около 290 места от паркинги, дадени под наем, влизат в „Синя зона“. Договорите им изтичат в началото на септември т.г. Те се намират в широк център. 

Целта на промените е да се установи траен ред за паркиране и нормално движение в по-голям участък от града, да се оптимизира трафика, както и да се повиши контрола при  постоянно нарастващия брой автомобили.  Новата схема дава възможност да се  използват оптимално възможностите на уличната мрежа за обособяването на паркоместа, предвид градоустройствените особености на всеки отделен участък, се посочва в докладната. 

Принудителното репатриране на автомобили с „паяк“ вече ще струва на нарушителите 50 лв. вместо досегашните 35. Ако шофьорът се появи преди колата да бъде вдигната ще заплати 25 лв., вместо  17 лв.  

За да се случи това съветниците трябва да изменят Наредба за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението. Ще бъдат отразени и законовите промени , казаещи местата на хора с увреждания.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?