Следвайте ни

Панихида за 10 г. от премазаните до смърт 6-ма младежи в Симеоновград на Черния Великден

viber icon

Смъртта на шестимата премазани до смърт от пиян шофьор младежи преди 10 г. в Симеоновград бе почетена днес с панихида.

На Черния Великден през 2011-а пияният шофьор Данаил Георгиев ​помете със скорост над 130 км. в час на тротоара групичката от млади хора, тръгнали да се черкуват. Той бе осъден на 12 години затвор. Неговият братовчед и спътник Живко Желев, който му дал ключовете от колата, бе наказан със 7 години затвор. И двамата вече са на свобода.

Заупокойната молитва бе на мемориала "Шестте Великденски ангели" срещу лобното място на тийнеджърите на възраст от 17 до 19 години. Заедно с опечалените семейства на загиналите Трифон Трифонов, Яница Бойчева, Мелин Зеид, Евгени Атанасов, Георги Георгиев и Красимир Марков, паметта им почетоха ​много техни съграждани. Сред присъстващите бяха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и кметът на Симеоновград Милена Рангелова.

В памет на трагедията ученици от училище "Добри Войников"  в с. Победа предоставиха на родителите на загиналите деца шест рисунки, на които са изобразени ангели..

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?