25
Следвайте ни

Паническо търсене на имоти в Хасково вдигна сериозно цените 

Нулевите и дори отрицателни лихви по депозитите карат много хора да инвестират в къщи и апартаменти

viber icon

Нулевите и дори отрицателни лихви по депозитите, и инфлацията карат все повече хора да влагат парите си в имоти, а това сериозно увеличи цените им. Това коментираха брокери на недвижими имоти, според които в момента търсенето в Хасково и околните села е по- голямо от предлагането. 

Наблюдава се едно паническо търсене на имоти, в които да се вложат парите, за да не се стопят. Много хора се страхуват да не се случи ситуацията от преди 24-25 г., когато буквално  обедняха за дни, коментират наблюдатели на пазара. 

Търсят се както имоти в селата, така и в града, дори терени на Кенана, до които няма път, коментира Диана Иванова от "Домбг". Цените действително скочиха значително, но много от предлаганите имоти са надценени, тъй като са необитаеми, дори непочистени след последните обитатели, смята тя. Ако преди година гарсониера в Хасково можеше да се купи за 40  000 лв., сега такъв имот в „Бадема“ или „Орфей“ вече е 47 000 лв.  Дори има такива, за които се искат 33 000 евро. За двустаен в „Орфей“  с подобрение се търсят  99 000 лв., при това говорим са района с големите номера на блоковете, където имоти се продават по- трудно.

Трябва да се отбележи, че цените на тухлените и панелните имоти не се различават, особено ако са санирани. Най-  предпочитани от търсещите са районите около училище „Рилски“ и кв. „Училищни“, които са близо до центъра. В тези зони тухлени, стари двустайни жилища за тотален ремонт се предлагат за 80 - 90 000 лв. Продавачите обаче не си дават сметка, че в подобен имот трябва да се вложат много средства, а клиентите търсят ремонтирани жилища, годни  за обитаване. Тази тенденция се  засилва особено  в последните месеци,   когато сме свидетели на поскъпване на строителните материали, допълва брокерът. 

В момента шанс за бърза, почти светкавична продажба имат жилища, които са ремонтирани, с много подобрения, годни за настаняване.  Най- бързо се продават гарсониерите. На практика още щом се появи, за такова жилище има клиенти, коментираха още от бранша. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

СЛАВИНА

СЛАВИНА

12.11.2021 | 13:57

НЯМА КАКВО ДА СЕ КУПИ ! НЕСЪРАЗМЕРНИ КВАДРАТУРИ ! МАЛКИ БАНИ , ГОЛЕМИ ТЕРАСИ ,МАЛКИ СПАЛНИ , СПЕСТЕНИ ХОЛЧЕТА ! КОМИННИ ТЕЛА НА НЕУДОБНИ МЕСТА ! ИЗОБЩО НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО НЕ СТРУВА !ОТ ТАМ И НЯМА КАКВО ДА ИЗБЕРЕШ ! ПЪЛНО С НИЩО !

Отговори
0 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

09.11.2021 | 19:12

Драхти и рекламната статия.Имало паническо търсене.Все едно,че хората са фрашкани с пари и се чудят къде да ги вложат.Лъжци.

Отговори
10 0
Читател

Читател

10.11.2021 | 09:57

Има доста хора с пари, които наистина ги влагат в имоти, явно не сте запознат, не всички са бедни.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?