Следвайте ни

Паметна плоча на Антонио Кръстев откриха в хасковската зала "Дружба"

viber icon

Паметна плоча на двукратния световен шампион по вдигане на тежести Антонио Кръстев бе открита днес в Хасково. Плочата е над врата на залата, в която Кръстев е тренирал. Тя е дело на Георги Делчев, който е бивш щангист и я е изработил безвъзмездно. Така децата, които  тренират в залата ще имат своя пример и амбиция да стигнат успехите на Кръстев, а Хасково почете големия спортист, прославил града и  родината си. 

Антонио Кръстев  в загина в автомобилна катастрофа в САЩ. Той е щангист в свръхтежка категория, който през  1987 г. прави  най-тежкото изхвърляне в състезание на Международната федерация по вдигане на тежести (216 kg) по това време.

Кръстев е двукратен златен медалист на Световното първенство по вдигане на тежести и двукратен златен медалист на Европейското първенство по вдигане на тежести. Почетен гражданин е на Хасково. 

На откриването дойдоха кметът на Хасково Станислав Дечев и заместниците му Мария Вълчева и Динко Тенев, спортисти, журналисти. Лентата прерязаха кметът и млада надежда на щангите. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?