Следвайте ни

Памет за Каро! Кампанията за паметна плоча продължава

viber icon

Кампания за събиране на средства за изработването на паметна плоча на Карекин Карекинян, организират СБЖ и журналисти от Хасково. Необходими са около  6 000 лв. Част от средствата са осигурени от Община Хасково и дарители. 

 Барелефът  изработва  хасковският скулптор Господин Тенев – Гуспата и скоро ще бъде готов. 

Карекин Карекинян, който завърши дългогодишната си кариера на фоторепортер във в. „Хасковска Марица“, почина 3 месеца преди да навърши 89 г., през  2015 г. Каро, както го наричахме всички, работи до последните си дни, като остави на вестникарските архиви  много снимки, които са част от историята на региона през последните 60 г. Легендата на фотожурналистиката е почетен гражданин на Хасково. Той остави снимки и техника на Регионалния исторически музей и Държавния архив. Носител е на редица награди, както и на титлата фотограф-художник на АФИАП и орден „Св. св. Кирил и Методий“. Ние, журналистите, искаме неуморността, с която фотографираше събитията в региона, за да ги документира за историята, да се помни и от поколенията след нас.

Желаещите да дарят средства за барелефа на Каро могат да се свържат с Николай Грудев, СБЖ – Хасково – 0888 92 72 75, както и с редакцията на в.“Марица“ и haskovo.marica.bg на ул. „В.Друмев“ №16.

Открита е и банкова сметка за дарения: BG91STSA93000026210568, Банка ДСК

Благодарим на всички, които вече подкрепиха кампанията. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?