Следвайте ни

Пак рекорд, 69 са новите с COVID-19 в Хасковска област  

viber icon

Нов рекорд на регистрираните с Ковид- 19 за денонощие е поставен в Хасково, новите за последното са 69, съобщиха от областния щаб. Най- много са заболелите в Хасково- 26, следва Димитровград, където са 20. 

3-ма са медицинските служители с вируса.   Това са лекар от община Димитровград, медицинска сестра от община Свиленград и санитар от Хасково. 

Сред положителните са учител от ОУ "Свети Климент Охридски" в Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени 4 Г и 4 В клас. Под карантина е и група в детска градина в Узунджово, заради заразена учителка.  

Двама са починалите за денонощието. Не се е преборил с вируса мъж на 79 г. със сърдечно заболяване и  друг на 85 г., за когото не се съобщава за придружаващи заболявания. С тях жертвите на вируса в областта стават 50. 

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково вече са 940, ако ръстът от последните дни продължи, още утре ще минат 1000. Хоспитализираните лица са 94, от които  53 в МБАЛ-Хасково. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 3, в харманлийската са 8, а в свиленградската 19. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 5. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 6. На домашно лечение са 486 човека. 

Излекуваните са 310 човека.

          

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

06.11.2020 | 10:02

Пълна тъпня е това с учениците,като се започне с 1- 4 клас, 5- 8- ми,9- 12- ти и висшите учебни заведения.Част от тях могат да ходят щото вирусът не ги лови,когато даскал им се разболее карантинират само там където е преподавал.А нямал ли е контакти със свои колеги и т.н.Това е недоразумение , некадърнест и безпомощност.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?