Следвайте ни

Пак искат смяна на името на Димитровград 

viber icon

Недоволни от Димитровград да присъстват на протеста в Хасково довечера. Такъв призив има в димитровградски групи във Фейсбук. Димитровградчани ще се събират пред сградата на Общината и от там с колите ще поемат към областния град, където граждани се събират в 19 часа. Тазвечершният митинг  вероятно ще е на пл. "Общински", тъй като на "Свобода" има бал.

Сред димитровградчани се върти предложение да се промени името на града, носещ името на комунистическия вожд Георги Димитров, както и на улици. Подобна идея лансира преди 4 години евродепутатът Андрей Ковачев, който дори  предложи името Св. Димитър. Идеята никак не се хареса на жителите на града, тъй като името е част от историята ни.

Днес в социалните мрежи  тя също разбуни духовете. като за повечето потребители е несериозна. Не липсваха коментари организаторите първо да решат за какво да протестират, тъй като им липсвала идея. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?