Следвайте ни

Отстраниха временно Марин Рачев, той ще обжалва

viber icon

Специализираният съд отстрани от длъжност кмета на Септември Марин Рачев, който беше обвинен в сключване на неизгодна сделка и умишлена безстопанственост. Основен мотив на магистратите е, че може да влияе на разследването, ако остане на работа.

За мен решението не съответства на доказателствата, които се представиха в това заседание и заради това ще го обжалваме в законово установения срок, коментира кмета. При негативно решение и там, кмета на този етап остава временно отстранен от длъжност до приключване на досъдебното производство и до изясняване на обективната истина относно повдигнатите обвинения.

Според адвокатът на Марин Рачев - Васил Василев този случай е пример как действа Специализираният съд, след като законовите изменения му разшириха правомощията.

Прокуратурата също в искането си не посочи конкретни имена, на които ще бъде въздействано. Всички тези неща в Наказателния процес, ако се спазват някакви норми като се правим на европейци, би следвало да са конкретизирани и доказани, коментира Василев.

Той допълни, че тези случаи на отстраняване от длъжност тепърва започват. Аргументите му – законовите изменения от 5-ти ноември миналата година дават много власт на Специализирания съд, който единствено може да гледа тези дела.

В същото време цял ден стотина души от Септември и кметове на околните села останаха около и в сградата на съда в подкрепа на Марин Рачев.

Благодаря на всички хора за подкрепата и изразяването по един или друг начин съпричастността си към случващото се. Призовавам населението, подкрепящо екипът ни да не се поддава на спекулации и внушения от страна на опозиционни кръгове, каза Марин Рачев.
До приключване на досъдебното производство длъжността кмет на община Септември ще бъде изпълнявана от досегашния зам.-кмет инж. Явор Митев. 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?