Следвайте ни

Отсрочиха делото на потопа в Бисер за догодина

viber icon

Районният съд в  Харманли отсрочи за 29 януари делото за потопа в Бисер. То е срещу бившия областен управител Ирена Узунова за това, че не е изпълнила задълженията си за планиране на защита при бедствия, организиране, разработването на областен план за защита при бедствия.

Причина за отлагането е нередовното призоваване на част от наследниците на пострадалите от престъплението, както и невъзможността да бъдат спазени противоепидемичните мерки при разглеждане на делото в открито съдебно заседание.  

На 6 февруари 2012 г. се скъса стената на яз. «Иваново» и висока вълна заля част от харманлийското с. Бисер. 8 души загинаха в бедствието, а над 50 къщи бяха разрушени. Години след трагедията прокуратурата намери за виновен областния управител. 

Междувременно  наследници на пострадалите заведоха и спечелиха дела срещу Община Харманли за нанесени щети. Общината дори изтегли кредит от 10 млн., за да изплати присъдените обезщетения. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?