112

Отново задължително с маски в обществения транспорт и болниците в Хасковска област

Отново ще е задължително носенето на маски в обществения транспорт, в здравните заведения и в тези за социални услуги в региона. Това реши днес на свое заседание Областният кризисен щаб, съобщи шефката на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Станимира Тананова. Очаква се главният държавен санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев да одобри това решение.

„Причината е, че от днес Хасковска област премина от нулевото ниво на ниво едно, съгласно Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19, поясни Тананова. Ръстът на новозаразените с коронавирус през последната седмица по данни на РЗИ е 77 процента.

Сред препоръките са и спазването на дистанция от метър и половина на обществени места. Работодателите пък по възможност трябва да осигурят заетост от дистанция. „Мерките не са тежки“, коментира областният управител Катя Панева.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ваня

Ваня

20.07.2022 | 16:50

Оставете тези маски, КАСКИ и психози, ами вземете мерки за ежедневната война по пътищата, ЧЕ е страшно. Говореше се за отнемане на книжки и коли, НО само игра на думи. Дрогирани, пияни, замаяни са яхнали колите и нищо не се предприема.

Отговори
2 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?