25

Отличиха Областната администрация в Хасково  за социална отговорност 

Областната администрация в Хасково бе отличена с грамота в категория „Социална отговорност“ от Конкурса за добри практики за 2021 г., организиран от Института по публична администрация. Наградата е за социални инициативи на администрацията през м.г. Областният управител Катя Панева получи отличието от изпълнителния директор на ИПА Павел Иванов на официална церемония за награждаване на победителите в София. На нея присъства и заместник областният управител Виолета Желева.

Институтът по публична администрация организира ежегодно конкурса, който има за цел да насърчи администрациите, прилагащи добри иновативни практики да споделят своите успехи от извършената дейност. Предложенията са в три категории: „Управление на хора“, „Технологични решения“ и „Социална отговорност“ и се оценяват по седем критерия. Конкурсът допринася добрите решения в администрацията да станат общодостъпни, да се стимулира прилагането на принципите за добро управление и да се даде възможност за учение чрез споделяне на практически опит.

През 2021 г. бяха получени общо 47 добри практики, като най-много бяха практиките в категориите „Технологични решения за добро управление и административно обслужване“ и „Социална отговорност“. 

Практиките в областта на социалната отговорност представят разнообразни инициативи, които надхвърлят регулаторната рамка, в която работи организацията. Те могат да бъдат насочени към самата организация в сферите на енергийната ефективност, рециклирането, стимулирането на доброволчеството сред служителите и други, но също така и към обществото като прилагане на ефективни антикорупционни практики, нови решения за прозрачност и отчетност, равнопоставеност на граждани и служители, както и инициативи за създаване на по-добри условия за достъп до административните услуги на хората в неравностойно положение, благотворителни и зелени кампании и други.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?