112

Откриха рекордните €1,5 млн. в колата на семейство с бебе на границата

Рекордната сума от недекларирани 1 562 865 евро е заловена от митничарите на пункта ГКПП "Капитан Андреево". Валутата с равностойност 3 058 698 лв. била откра между предните и задните седалки в леката кола на семейство с дете на 1,6 г., съобщи зам.-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова.

Автомобилът пътувал от Румъния за Турция, когато по метода „анализ на риска“ бил селектиран за щателен контрол. Зад волана бил турски гражданин, с него пътували румънската му съпруга и малкото им дете. При първоначалния разпит мъжът заявил, че средствата са от продажбата на автобуси от баща му, а с парите трябвало да бъде купено жилище.

„Водачът на колата е с повдигнато обвинение и е задържан с постановление за 72 часа“, каза прокурор Кирилова. 

„Извършителите опитали да заблудят инспекторите с наличието на малко дете в колата“, коментира началникът на митнически пункт "Капитан Андреево" Георги Господинов. Той добави, че обикновено за този род паричен трафик се използват автобуси и тирове.

„Ако се установи в срок до 90 дни, че парите са придобити по престъпен начин след проверка на произхода им, отново ще бъде сезирана прокуратурата“, поясни Господинов.

От началото на т.г. до вчера на този пункт, който е най-големият сухоземен в Европа,  е засечено пренасяне на недекларирана валута с равностойност за над 10 млн. лева. За цялата миналата година количеството е 27 млн. лева.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?