Следвайте ни

Откриха нов дом за 10 деца и младежи

viber icon
Хасково, Марица

Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания бе открит официално днес в Хасково. Лентата на обновената сграда на булевард „Съединение“ преряза кметът на общината Добри Беливанов.
В центъра ще бъдат настанявани деца и младежи на възраст от 3 до 29 години, като капацитетът му е 10 души. За тях ще се грижат 8 специалисти.
В къщата вече живее 11 годишната Мария, до дни ще бъдат настанени още две деца. Кметът Добри Беливанов подари на Мария играчки и пособия за спорт, а тя обеща да ги сподели с новите обитатели на центъра. Гости на откриването бяха и представители на социални институции в Хасково, които също донесоха подаръци - играчки, книги и цветя за новия дом.
12 хиляди лева струва преустройството на сградата, която преди това бе Наблюдавано жилище за младежи, напускащи специализирана институция. Последните двама обитатели на „наблюдаваното жилище“ завършиха средно образование тази година и вече са настанени в социални жилища, предоставени от общината. Със съдействието на общинската администрация младежите започнаха работа.
На откриването на новия център присъстваха и заместник-кметът Милена Трендафилова, началника на отдел “Здравеопазване и социални дейности” Емилия Стефанова и управителят на центъра Георги Върхатев./Марица.бгКоментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?