Следвайте ни

Откриха 62 нарушения в 9 строителни обекта 

viber icon

Недеклариран труд, работа без трудов договор, заплащане на част от възнаграждението в плик,  сключване на договори на непълен работен ден при реален 8-часов,  нарушаване на разпоредбите за задължителни междудневни и седмични почивки, са само част от нарушенията в строителството.  Само през декември м.г. от проверените 9 строителни обекта в Хасковска област са констатирани 62 нарушения. Дадени са 58 предписания и са съставени 4 акта за административни нарушения, съобщиха от Инспекцията по труда в Хасково.  

Най - честите нарушения са свързани с провеждането и документирането на инструктажите, както с и липса на  разпределение на работното време в договорите за непълно работно време, на задължителни  реквизити в трудовите договори, на  заключения за пригодност за изпълнение на дадения вид работа за част от работниците, заварени по обектите.

Проверените  пред декември обекти на жилищни сгради, както и ремонтни дейности  по магистрала «Марица» и мостове. 

Тъй като секторът е рисков, той ще е под засилено наблюдение и през тази година, казаха още от Инспекцията. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?