Следвайте ни

Откриха 30 асфалтирани шахти само по бул. „Левски“ в Хасково 

viber icon

Над 30 дъждоотвеждащи шахти, асфалтирани преди години при ремонта на бул.“Васил Левски“, откриха екипите на „Екопрогрес“ и  ВиК в Хасково. Действията за намиране на запушените с асфалт шахти са разпоредени от кмета Станислав Дечев  след наводняването на платното на ул.“Дунав“ при кръстовището с бул.“В. Левски“ и на това мужду  бул.“Ст. Стамболов“ и бул.“В. Левски“ /до АГО/. 

И при най-малкия дъжд тези места се наводняват, защото няма къде да се отече водата. Оказва се, че само от кръговото до ВиК до изхода за Димитровград асфалтираните шахти са над 30, съобщи заместник-кметът Динко Тенев. Вече втори ден екипите на „Екопрогрес“ работят по отсечката и възстановяват дъждоотвеждащите шахти. След приключване на работа там, предстои проверка на другата част на бул.“Васил Левски“ в посока бул.“Ст. Стамболов“, както и на други места в града, където е допуснато пълно затваряне с асфалт на дъждоотвеждащи шахти при ремонт на пътното платно. Работата ще продължи докато времето позволява, а през пролетта на 2021 г. ще бъде възобновена за целия град, казаха от общината. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?