Следвайте ни

Отбелязахме 112 г. независимост на България 

viber icon

Хасково празнува 112 години от обявяването на независимостта на България с тържествена церемония и концерт. В знак на признателност към политиците, дипломатите и всички българи, работили за независима България, цветя и венци поднесоха кметът на община Хасково Станислав Дечев, народните представители Евгения Ангелова, Виолета Желева, Митко Полихронов и Никола Динков, областният управител д-р Стефка Здравкова, председателят на Общинския съвет  Таня Захариева, заместник-кметовете Мария Вълчева, Динко Тенев и Танер Емин и др.  

„Независимостта на България е постигната със средствата на дипломацията. Всяка стъпка е обмислена. Рискът е поет. Княжеството става Царство, а българският народ – свободен!“, каза в словото си кметът Станислав Дечев. Той посочи, че след 112 години историята е категорична- независимостта на млада България е забележителен политически успех и тласък за икономическото, военното и социално развитие на държавата. 

В Димитровград паметникът на Капитан Петко Войвода бе център на тържеството. За тържествеността на събитието допринасяше и участието на най-малките гвардейци към ОЦТИ "Галаксико".  

В Свиленград кметът на общината арх. Анастас Карчев и председателят на Общинския съвет Таня Коларова участваха в празничната церемония. Да почетат 112-та годишнина от обявяването на независима българска държава на площад „5 октомври” се събраха общественици, представители на партии и организации, ученици и граждани. В знак на признателност на паметника на  героите от войните венци и цветя поднесоха Общинският съвет и Общинска администрация, ГЕРБ, БСП, ВМРО, Исторически музей, Дейност „Детски градини и ясли”, СУ „Д-р Петър Берон”, ПГССИ „Христо Ботев”, I ОУ „Иван Вазов”, Съюз на офицерите и сержантите от запаса,  Лайънс клуб „Свилена”, Ротаракт, граждани.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?