112

От ВиК искат 2254 лв. от Юри за теч, причинен от техни техници в Бориславци ВИДЕО

Сумата от 2254 лв. иска ВиК-Хасково от собственик на имот в маджаровското село Бориславци, след като техници на дружеството причинили теч в двора на къщата му. "Карат ме да платя за нещо, за което нямам вина, а и до момента проблемът с наводняването не е решен. Не мога да спя вече от нерви“, оплака се пред "Марица" Юри Георгиев. И до днес водомерът му е под около 40-50 см вода. В шахтата плуват жаби и попови лъжички.

Проблемът е от юни 2020 г. Малко преди това екип на дружеството сменил стария водомер със служебен. Връзката след брояча обаче протекла, когато Юри и съпругата му Румяна не си били у дома. От двора се изсипало огромно количество вода и наводнило дори пътя пред имота. Наложило се съсед да влезе и да завърти спирателния кран.

 

"След аварията  се наложи сам да си купя водомер, който отново бе поставен и пломбиран от техници на ВиК. Този път така си свършиха работата, че

стана нов теч,

но този път

преди брояча.

Шахтата ми пак се пълни с вода“, разказа Юри.

От първия теч през юни преди 3 г. били отчетени 570 кубика вода, които от ВиК написали към сметката на Георгиев, без той да има вина за проблема. "Първоначално сумата беше около 1500 лв. Естествено отказах да платя тази фактура, защото не аз създадох проблема. Всички останали излезли след теча сметки за вода си ги плащам. От водното дружество обаче настояват да поема и голямата сметка, която към 14 февруари т.г. се оказа, че е скочила почти двойно. От ВиК не искат да разберат какво им обяснявам и ме третират като номер на фактура, но не и като потребител", коментира още собственикът на имота.

 

Георгиев даде на "Марица" и няколко записа на негови разговори по телефона със служители на водното дружество. "Лайтмотивът във всичките тях е да ми обясняват, че работата им е да ми кажат какво пишело във фактурата, но любезно отклоняват поканите ми към тях да дойдат и да се запознаят на място със същината на проблема", сподели още Юри.

Той сочи и към провисналата стена на хамбара си, която е на път да се срути. Той твърди, че тази щета пък е от друг теч, след като се спукал водопровод на улицата. „Всичко беше под вода, копаха, струваха резултатът е подронената стена.“, оплака се още Георгиев. Той допълни, че не желае да се занимава със съдебни дела, защото много по-лесно е от ВиК да решат проблема.  

 

"Няма казус", коментира управителят на ВиК-Хасково инж. Божидар Желязков. "Водомерът на абоната е сменен през април 2019 г., а два месеца по-късно са отчетени 5 кубика, ползвана вода. Течът  е станал по време

когато собственикът

продължително

време не е бил в имота си.

На 25 юни 2020 г. в негово присъствие е съставен констативен протокол. Става въпрос за 572 кубика, минали през водомера. Изискуемата сума е 1345 лв. от 2020 г. до сега", допълни още той. "Негово право е да потърси правата си, ако счита, че са нарушени", допълни още инж. Желязков.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 6 оценки
4.3/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Щон

Щон

22.02.2024 | 22:29

ВЪВ ВиК СА СЪБРАНИ НЕКАДЪРНИ ОЛИГОФРЕНИ

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?