112

От утре задължително с маски в Хасковска област, ето къде!

Защитните маски за лице стават задължителни на определени места в региона от 22 юли – петък, до 20 август - събота. Това обяви днес със заповед директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Станимира Тананова.

Всички трябва да са с предпазни маски в лечебни заведения, аптеки, оптики, градския транспорт, социални институции. Задължително е спазването на дистанция от 1.5 метра, при възможност работодателите трябва да организират работа от вкъщи, да не се допускат хора със симптоми и да се извършва дезинфекция.

В детските заведения – градини и ясли, трябва да се провежда засилен сутрешен филтър за недопускане на деца със симптоми на COVID-19. Подобен филтър ще се извършва и в социалните заведения.

Както вече писахме, вчера решението взе Областният кризисен щаб за борба с COVID-19 в Хасково. Причината е ръстът със 77% на случаите на коронавирус през последната седмица в региона. В болница са 39 пациенти и повечето са неваксинирани.

Всеки желаещ може да се имунизира срещу COVID-19 при личния си лекар, в кабинета на РЗИ до общината в Хасково в работните дни от 8 до 15 часа и в медицински център „Диамедикъл 2013“ в Димитровград на улица „Любен Каравелов“ №22 от понеделник до петък от 8 до 16 часа. Медицинският център извършва имунизации само на хора без личен лекар.

Пълни подробности – ВИЖ ТУК!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?