Следвайте ни

От 650 до 1000 лв. заплата за млади икономисти 

viber icon

Поне 100-на икономисти предстои да се дипломират официално в РЦДО към УНСС в Хасково следващия месец. Това е повод да проверим какви са възможностите за реализацията им в Хасково според обявите за работа в един от водещите специализирани сайтове,  чиито услуги ползват много компании.  Младите висшисти могат да разчитат на заплата от 650 до 1000 лв. в повечето случаи, показа проверката ни. 

Най- много са позициите за търговци на кредитни услуги в банки и други финансови дружества. Следват консултантите в представителства на мобилни и др. оператори, където обещаните възнаграждения започват от 800, но стигат до 2000 лв. Това е и най- високата, предлагана заплата в Хасково. Не са малко позициите в куриерски  компании, където се търсят офис асистенти, логистични диспечери и технически сътрудници. Заплатите в този бранш са между 750 и 1100 лв. 

С сферата на търговията, където също се търсят касиери, специалисти продажби и други, с изискване за икономическо образование, са най- ниските, като започват от 650 лв.  

Крупиета, каквито се търсят все повече,  започват със заплати от 850 лв.  

Оказва се, че въпреки недостига на кадри във всички браншове, работодателите не се опитват да ги привлекат с по- високи възнаграждения. Сред изискванията освен дипломата, са умения за работа в екип и под напрежение, висока компютърна грамотност  и комуникативност. За повечето места се изискват поне 2 г. професионален опит, а значителна част от  обучаващите се в дистанционна форма работят, което им е плюс. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?