Следвайте ни

Освирепял ревнивец отсече достойнството на приятеля си

viber icon

Бившият затворник лишил от мъжко достойнство другаря си, който се грижил за жена му, докато престъпникът лежал в килията

„Пациент с наполовина отрязан пенис постъпи в нашето отделение.“ Такова съобщение подава хирург от Хасково до оперативния дежурен в някогашната Регионална дирекция на вътрешните работи в Хасково през 1997 г. Преди това, час след полунощ, в началото на октомври, петък,  разносвач на кашкавал по някогашния международен път Е-80 се натъкнал на зловеща гледка край село Подкрепа. Подгизнал в собствената си кръв мъж от съседното село Стойково лежал в каруца със смъкнати гащи и с отрязан пенис.

Две раздрънкани полицейски лади поели с включени сирени към болницата в Хасково. „Жив е, защото е пил много“, обяснил лекарят на пристигналите ченгета от дежурната оперативно-следствена група. „Ммм“, чули полицаите при първия опит да комуникират с пострадалия. 

„Чудо е, че е жив, ако ви режат оная работа на трезво, най-вероятно е да  умрете от шока заради неистовата болка от прекъсването на толкова чувствителни нервни окончания“, дал професионалното си мнение медикът.

„Имаше огромна локва кръв, от която пиеше впрегнатият в каруцата кон.“ Такива били обясненията на свидетеля, видял безпомощния мъж.

След обилно кръвопреливане и други включени системи пострадалият успял да проговори пред дежурещите пред вратата на болничната стая криминалисти. Обяснил им, че не помни какво се е случило, но преди това пил в къщата си със свой приятел от Свиленград, излязъл наскоро от затвора.

„Направихме съответните справки и стана ясно, че въпросното лице е лежало в Бобов дол за кражби. Били първи приятели с жертвата“, разказа пенсиониран офицер от хасковската криминална полиция.

Впоследствие оперативни работници от Хасково отишли в пограничния град и задържали заподозрения. „След беседи с лицето то призна и даде обяснения за станалото“, спомни си пенсиониран служител на реда.

Свиленградчанинът разказал, че с жертвата били приятели отпреди и по време на казармата. „След уволнението се ожених и той бе от най-видните ми гости на сватбата“, разказал извършителят на станалото впоследствие садистично изстъпление.

Другаруването между двамата мъже продължавало с години. Случило се обаче, че свиленградчанинът се пристрастил да посяга към чуждото имущество. За кражби бил арестуван и осъден на 4 г. затвор. „Да пазиш жената от мъжки погледи, че иначе ще избягам от затвора и ще я утрепя“, завещал свиленградчанинът на приятеля си. Аверът му спазил насоките. Имал мотор с кош и с него возил на няколко пъти благоверната на приятеля си за свиждания в Бобов дол, който се намира на улица "Васил Коларов" в тамошния квартал "Миньор".

Периодът на ефективното наказание изтекъл и осъденият за кражби излязъл от затвора. Два дни след прибирането му у дома негови градски посели зрънцето на ревността. „Докато ти лежа, тя се е...а с този, дето я возеше в мотора с кош за свижданията ви в затвора“, подшушнали отсвирени с действителни нечисти мераци към съпругата на свиленградчанина.

Така у бившия пандизчия била разпалена ревността и на петия ден той отишъл на гости у приятеля си в село Стойково. Нищо неподозиращият домакин приел с отворено сърце и сухо гърло госта си. Двамата се напили достойно, като за мечкадрска песен. „Тръгвам си“, ударил с юмрук по масата вече бившият затворник. Също толкова пияният му приятел предложил да го откара с каруцата си до автогарата в Хасково. Така двамата поели по тогавашния международен път Е-80. Стойковчанинът заспал на капрата до съседното село Подкрепа. Тогава свиленградчанинът го сложил да легне в каруцата, свалил панталоните на приятеля си, извадил нож и му отрязал половината мъжко достойнство. Замъкнал каруцата в нивите край шосето и на около 500 метра стопирал турски тираджия, който го откарал до Хасково. Там си допил на автогарата и хванал рейс за Свиленград.

След сигнала от хирургията до полицията следовател разпоредил на дежурен офицер от криминална полиция да вземе 10 старшини, които да търсят оръжието на престъплението - ножа, и отрязаното парче от фалоса. На разстояние два метра един от друг униформените вървели с часове, търсили и нищо не намерили. При това оперативно-следствено действие поне 20 местни жители ги питали какво става. Накрая изнервен старшина изтрил потта под фуражката си и троснато заявил: „К...а му търсим!“.

Според официалната версия ненамереното парче било изядено от чакал. Запознати с историята пък разказват и друга сюжетна линия. Извършителят на садистичния акт  признал пред свои съкилийници в Пазарджишкия затвор какво е станало, след като го осъдили за побой. „Толкова ме беше яд, че като го клъцнах, му изядох парчето“, споделил пандизчията на свои съседи по нар рецидивисти. 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?